top of page

CNC vezérlés

A Cut Control vezérlőszoftver teljes egészében magyar fejlesztés, speciálisan lézerberendezések működtetésére lett kifejlesztve, magyar nyelvű felülettel rendelkezik. A Cut Control szoftverfelelős a teljes berendezés összehangolt működéséért. Vezérli a lézerforrás és a tengelyek összehangolt működését valamint az összes egyéb kiegészítő elemet koordinálja, legyen az hibajelző rendszer vagy működést szolgáló jel. Fontos része a vágási paraméterek adatbázisa, az alkatrészek vágásának nyomon követése valamint a részletes technológiai paraméterek beállításának lehetősége.

A Cut Control kommunikál a főbb egységekkel és koordinálja azok működését. A program rendelkezik egy bonyolultabb „mérnöki felülettel” ahol az alapműködtetésen kívül a gép működésével kapcsolatos technológiai paraméterek állíthatók.

Itt látható a g-kód és a szimulációs felület is, amely a program futtatásával egy időben lehetővé teszi, hogy a monitorról is nyomon kövessük a vágás előrehaladását.

PTL 4001 lemezvágó lézervágó berendezés lemezvágás lézervágás fiber lézer cnc vezérlés

Valamint biztosítunk egy egyszerűbb kezelőfelületet, amelyet egy érintőképernyős monitorról is kényelmesen lehet kezelni. Az egyszerű kezelőfelületen csak a gép indítására, a file beolvasására és a darabszám megadására van lehetőség.

Lényege, hogy a beállított gépparaméterek elállításának veszélye nélkül lehet a berendezést kezelni.

A felhasználóknak jogosultságokat lehet beállítani, amely egyrészt meghatározza, hogy milyen felületet tudnak elérni. A felhasználók külön jelszavas belépése segít a munkák után követésében is.

PTL 4001 lemezvágó lézervágó berendezés lemezvágás lézervágás fiber lézer cnc vezérlés

CAM rendszer

A magyar fejlesztőkkel létrehozott kifejezetten lézeres vágásra optimalizált szoftver készítésénél elsődleges szempont volt, hogy egy egyszerű, logikusan felépülő szoftver valósuljon meg, amely mindent tud, amit a lézervágáshoz szükséges és nem terheli a felületet más technológiák beállítási problémái.

ExaCAM szoftver NC-kódot állít elő számítógépes rajzformátumokból, DXF fájlokból (a Megrendelő által alkalmazott verziójú dxf fájlokból) a kezdeti adatok megadását követően automatikusan vagy manuálisan. A szoftver emellett alkalmas a meglévő 2D rajzok módosítására. Ez azért rendkívül fontos, mert, az esetleges módosításokhoz nem kell visszatérni az eredeti CAD programhoz.

A szoftverben a felhasználó által választható opció, hogy automatikusan tervezzen a vágási útvonalba apró kötőelemeket, amelyek a már kivágott lemezalkatrészeket pozicionálás céljából a helyükön tartják (hidak), majd a vágás után nem akadályozzák a kész termékek eltávolítását. A szoftver lehetőséget ad a felhasználó számára, hogy beleavatkozzon az összes automatikus műveletbe, illetve utólag módosítsa azok eredményét.

 

A CAM rendszer szorosan együttműködik a CutControl vezérlővel, ami lehetővé teszi az egyszerű használatot és az esetleges hibák gyors kiszűrését.

 

A szoftver képes az elkészült NC program szimulációjára és ekkor lekérdezhető a bekezdések száma, az összes vágási hossz és a becsült vágási időszükséglet. A szimulációból nyert információkat könnyen fel lehet használni az árajánlat és a várható elkészülési idő kiszámítására, anélkül, hogy tesztvágásokat készítenénk. Lehetőség van akár a vállalatirányítási rendszerrel való összekötésre is.

Nesting

A legegyszerűbb gyors négyszög kiosztástól egészen a bonyolult alakzatok kezeléséig mindenre van lehetőség. A legegyszerűbb egy alkatrészes terítékektől kezdve a bonyolult több alkatrészes terítékekig mindenre tudunk megoldást ajánlani.

CNC Vezérlőpult

A CNC vezérlőpult ergonomikusan kialakított vezérlőpult, mely érintőképernyővel és ipari billentyűzettel felszerelt. A gépkezelő munkáját távirányító hivatott megkönnyíteni.

Kérjen személyre szabott ajánlatot mérnök értékesítőnktől!

bottom of page