top of page

CNC vezérlés

A Cut Control vezérlőszoftver teljes egészében magyar fejlesztés, speciálisan lézerberendezések működtetésére lett kifejlesztve, magyar nyelvű felülettel rendelkezik. A Cut Control szoftverfelelős a teljes berendezés összehangolt működéséért. Vezérli a lézerforrás és a tengelyek összehangolt működését valamint az összes egyéb kiegészítő elemet koordinálja, legyen az hibajelző rendszer vagy működést szolgáló jel. Fontos része a vágási paraméterek adatbázisa, az alkatrészek vágásának nyomon követése valamint a részletes technológiai paraméterek beállításának lehetősége.

A Cut Control kommunikál a főbb egységekkel és koordinálja azok működését. A program rendelkezik egy bonyolultabb „mérnöki felülettel” ahol az alapműködtetésen kívül a gép működésével kapcsolatos technológiai paraméterek állíthatók.

Itt látható a g-kód és a szimulációs felület is, amely a program futtatásával egy időben lehetővé teszi, hogy a monitorról is nyomon kövessük a vágás előrehaladását.

PTL 4001 lemezvágó lézervágó berendezés lemezvágás lézervágás fiber lézer cnc vezérlés

Valamint biztosítunk egy egyszerűbb kezelőfelületet, amelyet egy érintőképernyős monitorról is kényelmesen lehet kezelni. Az egyszerű kezelőfelületen csak a gép indítására, a file beolvasására és a darabszám megadására van lehetőség.

Lényege, hogy a beállított gépparaméterek elállításának veszélye nélkül lehet a berendezést kezelni.

A felhasználóknak jogosultságokat lehet beállítani, amely egyrészt meghatározza, hogy milyen felületet tudnak elérni. A felhasználók külön jelszavas belépése segít a munkák után követésében is.

PTL 4001 lemezvágó lézervágó berendezés lemezvágás lézervágás fiber lézer cnc vezérlés

CAM rendszer

A magyar fejlesztőkkel létrehozott kifejezetten lézeres vágásra optimalizált szoftver készítésénél elsődleges szempont volt, hogy egy egyszerű, logikusan felépülő szoftver valósuljon meg, amely mindent tud, amit a lézervágáshoz szükséges és nem terheli a felületet más technológiák beállítási problémái.

ExaCAM szoftver NC-kódot állít elő számítógépes rajzformátumokból, DXF fájlokból (a Megrendelő által alkalmazott verziójú dxf fájlokból) a kezdeti adatok megadását követően automatikusan vagy manuálisan. A szoftver emellett alkalmas a meglévő 2D rajzok módosítására. Ez azért rendkívül fontos, mert, az esetleges módosításokhoz nem kell visszatérni az eredeti CAD programhoz.

PTL 4001 lemezvágó lézervágó berendezés lemezvágás lézervágás fiber lézer cnc vezérlés dxf

A szoftverben a felhasználó által választható opció, hogy automatikusan tervezzen a vágási útvonalba apró kötőelemeket, amelyek a már kivágott lemezalkatrészeket pozicionálás céljából a helyükön tartják (hidak), majd a vágás után nem akadályozzák a kész termékek eltávolítását. A szoftver lehetőséget ad a felhasználó számára, hogy beleavatkozzon az összes automatikus műveletbe, illetve utólag módosítsa azok eredményét.

 

A CAM rendszer szorosan együttműködik a CutControl vezérlővel, ami lehetővé teszi az egyszerű használatot és az esetleges hibák gyors kiszűrését.

 

A szoftver képes az elkészült NC program szimulációjára és ekkor lekérdezhető a bekezdések száma, az összes vágási hossz és a becsült vágási időszükséglet. A szimulációból nyert információkat könnyen fel lehet használni az árajánlat és a várható elkészülési idő kiszámítására, anélkül, hogy tesztvágásokat készítenénk. Lehetőség van akár a vállalatirányítási rendszerrel való összekötésre is.

Nesting

A legegyszerűbb gyors négyszög kiosztástól egészen a bonyolult alakzatok kezeléséig mindenre van lehetőség. A legegyszerűbb egy alkatrészes terítékektől kezdve a bonyolult több alkatrészes terítékekig mindenre tudunk megoldást ajánlani.

CNC Vezérlőpult

A CNC vezérlőpult ergonomikusan kialakított vezérlőpult, mely érintőképernyővel és ipari billentyűzettel felszerelt. A gépkezelő munkáját távirányító hivatott megkönnyíteni.

Kérjen személyre szabott ajánlatot mérnök értékesítőnktől!

bottom of page