top of page

Lézervágó munkaállomás részei

PTL 4001 lemezvágó lézervágó berendezés lemezvágás lézervágás fiber lézer

Géptest és palettacserélő

A berendezés gépteste merev nagytömegű acélból készül melyet a deformitások elkerülése végett feszültség mentesítünk. A vázszerkezetet a lineáris hajtásokból keletkező nagy sebesség, és a remegés elkerülése végett speciális anyaggal öntjük ki. A berendezéshez palettacserélő is tartozik, melyet hidraulikus emelőrendszer működtet, ennek következtében ki-és bepakolás közben is folytatható a vágás. A palettacserélő CNC és kézi üzemmódban is működtethető.

Füstelszívás

A fiber lézer berendezésünket komplett füstelszívó rendszerrel szállítjuk, mely speciálisan lézerfüst elszívására lett kifejlesztve.
Az elszívott levegő a lézerfüst szűrése után a csarnok légterébe visszaeresztésre kerül. Nem szükséges az elszívott levegő kivezetése, vagy külön kéményrendszer kiépítése.  A vágótér szegmentált kialakítású, csak abban a szegmensben történik elszívás ahol a vágás folyik, mindez szoftvervezérelten történik

Hulladék kihordó rendszer

A lehulló hulladékot egy szállító szalag a berendezés végén található hulladékgyűjtőbe szállítja.

Lézervédelmi ablak

Az ipari lézerek használatának fontos tényezője a munkavédelmi szempontból helyesen kiépített lézervédelmi paraván, munkaállomás. Az ipari lézer fénye láthatatlan, és már a visszavert fénye is súlyos szemkárosodást okozhat, melyet a megfelelő védőfelszereléssel (lézervédelmi szemüveg) vagy elkülönített működési zóna kialakításával lehet megvalósítani. Fiber lézer berendezésünket egy teljesen zárt védőfülkével készítjük, mely a káros sugárzást elzárja a külső környezettől. A védőfülkén található ajtók kinyitásával, a vészkörök megszakadnak, a vágás azonnal leáll. A vágási feladat pontos nyomon követését egy beépített nagyméretű lézervédelmi üveg teszi lehetővé, mely megfelel a lézervédelmi előírásoknak. A jobb betekintés érdekében a lézervágó oldalfalán megnöveltük a betekintő ablakok mennyiségét. Így a teljes vágási munkafolyamat látható a 4 db betekintő ablak segítségével.

Kérjen személyre szabott ajánlatot mérnök értékesítőnktől!

bottom of page