top of page

A technológia

A Fiber technológia leglátványosabb ismérvei:

 1. Gyorsabb megmunkális sebesség
  A lézer bekapcsolása után azonnal rendelkezésre áll az 500kHz-s tartományú lézer. Lehetővé téve a különböző impulzus teljesítmény, energia, szélesség és frekvencia tartományok alkalmazását működés közben, ami az igen csak nagy sebességű megmunkálást teszi lehetővé a legkülönbözőbb típusú anyagok és alkalmazási területek körében.

 2. Csökkentett energia felhasználás
  A Fiber lézerek több mint tizedannyi energiát használnak fel működésük közben, mint a már jól ismert YAG és CO2 lézerek. Mi több, szinte nulla az energiafelvételük a lézer inaktív állapotában, ami éves szinten óriási energiamegtakarítást jelenthet a felhasználó cég számára.

 3. Nagyobb megbízhatóság
  A Fiber lézerhez nincs szükség tükrökre a beállításhoz vagy egyenesbe igazításhoz, továbbá nincsenek benne lámpák, amiket cserélni kell. A karbantartás minimális, ennek köszönhetően a használati és a rendelkezésre állási idő nagyságrendekkel megnövekedett.

 4. Kis beépítési méret
  Maga a lézerforrás lehet víz vagy léghűtéses és a legnagyobb méret is csak 5U magas rack szekrénybe építhető kialakítású így igazán kevés helyet foglal el a teljes berendezés részeként. A fiber lézeres munkaállomások sokféle kialakítása bizonyítja a gyártelepek négyzetméterre vetített termelékenységének szignifikáns növekedését.

 5. Egyszerű kialakítás, sokszínű alkalmazhatóság
  Az SPI impulzus valamint folyamatos üzemű lézerei az alkalmazási területek, a megmunkálandó anyagtípusok elképesztően széles variációinál vethetjük be sikeresen, legyen az fémes vagy nemfémes anyag, vágás, hegesztés vagy éppen a jelölés területén.Az SPI jelölő lézerek hihetetlenül széles körben alkalmazhatók. A Fiber lézerek mára már a legfontosabb szereplővé vált a fém valamint a műanyag jelölés területén. Dekorációs jelölés vagy mélygravírozás, mind mind olyan terület, ahol a fiber lézerek egyre inkább kiszorítják a hagyományos megmunkálási technológiákat, sőt a kémiai eljárásokat is. A mikromegmunkáláshoz elengedhetetlenül szükséges teljesítmény stabilitás teszi lehetővé, hogy a fiber lézerrel precíz anyageltávolítást lehessen megvalósítani. Egyre növekszik azon alkalmazások száma, ahol a fiber lézerrel őrlés, fúrást és mikrovágásokat végeznek. A lézerforrás variálhatósága, rugalmassága teszi lehetővé újabb és újabb alkalmazási területeken való felhasználását nap, mint nap.Az SPI lézerek a legtöbb ipari szektorban bizonyított. A iparban egyre szélesebb területen fellépő igény, mely a különböző anyagok jelölésére irányul, a gyártástechnológiai folyamatok nyomonkövetésének automatizálási céljából, leginkább a lézeres jelölés variálhatóságával, rugalmasságával oldható meg. A csomagolás jelölésétől a gépalkatrészek jelöléséig a lézer jelentheti a tökéletes megoldást.A fogyasztói elektronikai termékek ugrás szerű növekedése, valamint a gyártók törekvése az esztétikus megjelenés megvalósítására új alkalmazási területeket hozott létre az iparban, mely leginkább a fiber lézeres technológiával elégíthető ki a legmegbízhatóbban.További, újkori alkalmazási területek, úgy, mint vékony film jelölése és gravírozása, jelenti a fiber lézerek, mint legalkalmasabb megoldást, használatát, olyan növekvő ipari területeken, mint napenergia cellák, sík képernyők, félvezetők és elektronikai elemek gyártása.

A legfontosabb ipari alkalmazások

Autóipar (alkatrész és kijelző gyártás

Akkumulátor gyártás

Bió érzékelő gyártás

Mélygravírozás

Napenergia cella gyártás

ID kártya gyártás

Integrált áramkörök gyártása

Lézeres tisztítás

Rétegeltávolítás

Síkképernyő gyártás

Vékony film jelölés

Alternatív energia

Kerámia feldolgozás

Fúrás

Alumínium jelölés

Anodizált és festett anyagok jelölése

Általános jelölés (fém, műanyag)

Éjszakai / nappali jelölés

Mobiltelefon gyártás

Műanyag hegesztés

Félvezető ipar

A redPOWER R4 fiber lézer

A redPOWER R4 sorozatú fiber lézert az SPI kifejezetten a megbízhatóság, a teljesítmény és a felhasználó biztonságának figyelembevételével fejlesztette ki.

A fiber lézer kereskedelmi előnyei az alternatív technológiákkal szemben leginkább a bizonyított vonalsebesség, a jobb műszerezettség, kevesebb előkészületi idő és az alacsonyabb befektetési költség, ami a felhasználó számára óriási előnyöket jelent.

A kompakt méret, a 450.000 üzemóra karbantartásmentes élettartam egyedülállóvá teszi és a megfizethető árszint elérhetővé teszi nem csak a multinacionális vállalatok, de a kis- és középvállalkozások részére is.

A felhasználó maga tudja vezérelni a lézer teljesítményét, modulációját, az impulzus szélességét és formáját, a megmunkált anyaghoz igazított sugárnyalábbal együtt. Ezen tulajdonságai teszik lehetővé, hogy az R4-s sorozat a lézeres vágás egyik meghatározó szerszámává váljon. A felhasználási területek azonban nemcsak a 2D/3D vágási lehetőségekre korlátozódnak, mert a lézer kiválóan teljesít mind a fémek, mind a nemfémes anyagok hegesztésének, valamint az anyagmegmunkálás területén is a ipar legkülönbözőbb területein.

Technológiai előnyök

A Fiber lézer kereskedelmi előnyei közé sorolhatjuk az alternatív technológiákkal szembeni tulajdonságait, úgy mint megnövelt vonalsebesség, mikro megmunkálási lehetőség, csökkentett üzemidő és alacsony üzemeltetési költségek. E tulajdonságainak köszönhetően jelentős technológiai előnyökkel rendelkezik.

 

Megbízhatóság

A redPOWER R4 fiber lézer sorozatot már úgy fejlesztette ki az SPI, hogy az a legmagasabb megbízhatósági, teljesítmény, ismételhetőségi és felhasználó biztonsági követelményeknek is megfeleljen.

 

Karbantartásmentesség

Az SPI lézer egység kiemelkedő tulajdonságai, többek között a hőmérséklet kezelés, alacsony zajszint, kimenő teljesítmény stabilitás és az ismételhetőség. Már a tervezés során minden tényezőt számba vettek, melynek eredményeként biztosították a hosszú karbantartásmentes élettartam elérését.

 

Sokoldalúság

Maga a felhasználó vezérelheti a teljesítményt, a moduláció mértékét, az impulzus szélességet és az impulzus lefutást összehangolva az alkalmazáshoz illő sugárnyaláb paraméterekkel valamint a vezérlési tulajdonságokkal. Ennek eredményeként jött létre ez a nagyon sokoldalú szerszám választék a mikromegmunkálási lehetőségek körében.

 

Innovatív technológia

A megújuló SPI jellemzők közé tartozik a Kiterjesztett Teljesítmény Tartomány (XPR – Extended Performance Range), az Impulzus Minta Kiegyenlítés (PSE – Pulse Shape Equalisation) és a zárt körű teljesítmény vezérlés, melyek eredménye a nagyfokú teljesítmény és energia stabilitás. Mindezen opciók elérhetők majdnem minden alkalmazáshoz, amit ma az ipar leginkább megkövetel.

A redENERGY G4 impulzus lézer

Jelölés és mikromegmunkálás

A lézer egy olyan szerszám, amely az anyag fajtájától függetlenül végleges jelölést tud létrehozni, az anyag érintése nélkül, nagy sebességgel és hihetetlenül nagy pontossággal. A lézerjelölés nem jár nagy energiafelvétellel, a jelölés számítógép vezérlésű és épp ezért nagymértékben rugalmas, könnyen alakítható.

Az Impulzusüzemű technológia nagymértékű szabadságot biztosít a gépépítő (OEM) cégek számára a lézer integrálása során mind az impulzus szélesség, mind az impulzus csúcsteljesítményének vezérelhetősége tekintetében. Ez a technológia teszi piacvezetővé a G3 lézert az ismétlési gyorsaság tekintetében, mialatt a csúcsteljesítmény küszöb állandó.

Az SPI redENERGY impulzus lézerének kulcsfontosságú tulajdonsága a 25 különböző hullámformából való választhatóság és az ebből adódó flexibilitásának óriási előnye. A képesség, hogy optimalizálhatjuk az impulzus karakterisztikát az egyedi alkalmazástechnológiához igazítva, nagymértékben megnöveli a jelölés minőségét és produktivitását.

Már a termékeink tervezési fázisában megbizonyosodtunk arról, hogy az általunk gyártott lézerek karbantartásmentes és hosszú élettartamú berendezések legyenek. Ez gyakorlatilag egy könnyen integrálható DC áramforrású OEM Fiber lézer modul integrált vezérlő illesztőfelülettel a legelterjedtebb lézerjelölő berendezésekhez.

Az SPI redENERGY impulzus lézerekkel tehát kiváló eredményeket tudtunk elérni nem csak a jelölés, de a mikromegmunkálás területén is.

Ez a lézertípus kiválóan alkalmas a nagy pontosságú mikromegmunkálási alkalmazások széles skálájának megvalósítására.

 

Az alábbiakban összehasonlíthatja az 5 redENERGY G4 fiber lézer sorozat kulcsfontosságú tulajdonságait és áttekintést kaphat az optimális alkalmazhatósági területekről, valamint azon ipari területekről, ahol a leginkább használhatók.

 

S: Single Mode: Igen precíz megmunkálást tesz lehetővé 20 μm alatti tartományban, nagy energia stabilitás és mezzo mélység mellett

L: Low Mode: Általános jelölési alkalmazásokhoz. A nagyobb fókuszátmérő lehetővé teszi a szabad szemmel visszaolvasandó jelölések elvégzését.

H: High Mode: A magasabb energia szint és impulzus maximum, a nagyobb foltátmérővel párosulva leginkább vastagabb vonala, kitöltött betűtípusok valamint nagy területű grafikák jelöléssel való létrehozását teszik lehetővé.

Kérjen személyre szabott ajánlatot mérnök értékesítőnktől!

bottom of page